Gdy byłam w sklepie zauważyłam na półce duuuże pierczarki.
Prawdę mówiąc, chwilę zastaniawiałam się czy je kupić oraz co ewentualnie z
nich zrobić. No i wymyśliłam!
Składniki:
- 4 duże kapelusze pieczarek
- 170g mięsa mielonego
- 50g sera żółtego
- pokorojona papryka, cebula (ilość według uznania), sól,
pieprz
Mięso mielone, ser, paprykę cebulę, sól i pieprz wymieszać,
a następnie wypełnić nimi pieczarki. Opocjonalnie można na wierzchu posypać
żółtym serem. Zapiekać w piekarniku przez
10 minut w temperaturze 150°C. Gotowe!
Oczywiśnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać do farszu więcej składników
;)Smacznego! :)
Uwielbiam pieczarki. Też często je nadziewam.
OdpowiedzUsuń